Proiectul nostru (Aiurart Exhibitions, Codruța Cernea, Lea Rasovszky, Ștefan Ungureanu și Studio mud.) s-a dovedit a fi mai mult decât ne imaginam la început.

Este o colaborare minunată între un iubitor de artă și un grup de artiști cu preocupări și priceperi diferite. Ghidajul generos al cadrului de lucru ne-a permis să explorăm liber pentru a ajunge la obiecte care să vorbească despre gândurile artiștilor.

Colaborarea a descurs atât de firesc, încât parcursul proiectului este martorul unei situații ideale împlinite, transpusă în ceramică. Revelația majoră a fost cea a lucrului împreună, a veseliei cu care pașii s-au succes într-un ritm propriu. Caracterele foarte diferite ale obiectelor sunt oglinzi ale spiritului fiecărui artist, având nuanțe ludice, conceptuale, sensibile, vorbind despre un frumos personal care trece prin filtrul regulilor ceramicii.

Opțiunea de a lucra în zona de intersecție între obiect de artă și obiect de studio ne-a ghidat alegerile în ceea ce privește tehnicile de realizare, materialele, modul de lucru, cât și tipul de comunicare și prezentare a proiectului, pe scurt, a influențat destul de puternic regulile jocului.

Această situație de lucru împreună este una pe care Studio mud. o caută deoarece s-a dovedit de-a lungul timpului un demers foarte valoros și bogat, procesul de lucru fiind prilej și pentru experiențe umane, nu doar pentru obținerea unor obiecte.

0W7A2078_resizemic

0W7A2210_resizemic